10 i 9: Pakke til Portugal på 580 mia. kr.

Finans | 4. maj 2011

Ifølge Portugals afgående premierminister har landet indgået en aftale med EU og den internationale valutafond om en hjælpepakke. Detaljerne og den endelige godkendelse mangler fortsat.

Den afgående premierminister José Socrates meddelte tirsdag aften i en tv-tale at aftalen om en hjælpakke på 78 milliarder euro (cirka 580 milliarder kroner) var faldet på plads. Aftalen er tre-årig og giver Portugal længere tid til at nå målet om at få budgetunderskuddet bragt ned.

Hverken EU eller den internationale valutafond har meldt noget ud om aftalen, der heller ikke er endeligt godkendt. Samtidig er betingelserne for pakken samt renten for lånet endnu ukendte, pointerer makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

Korte nyheder om udenlandske opkøb i Danmark, problemer med salget af Amagerbanken samt advarsler om overophedning i Latinamerika fra den internationale valutafond.

Videoens afsnit
00:20 Aktie-overblik
00:45 Valuta-overblik
00:57 Råvare-overblik
01:15 Portugal ser nu ud til at have indgået aftale med EU og den internationale valutafond om en hjælpepakke.
04:02 Kort nyt: Med bl.a. købere til Amagerbanken falder fra samt advarsler om overophedning af økonomien i Latinamerika

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.