10 i 9 - Olieprisen styrtdykker

Finans | 6. maj 2011

Prisen på olie tog i torsdagens marked sit største prishop i et år, da den styrtdykkede med 8,64 procent. Prisfaldet betyder på kort sigt lavere benzinpriser.

Det var især en styrket dollar samt profithjemtagning, der fik olieprisen og de øvrige råvarer til at falde over en bred kam torsdag. Meldinger fra den europæiske centralbankchef Jean-Claude Trichet resulterede i at dollaren styrkede sig over for euroen.

Jyske Bank venter, at råvarepriserne på kort sigt kan køre længere ned, men forventer på længere sigt, at de vil stige igen, forklarer leder af råvareanalysen Jacob Vinding.

Korte nyheder om rentemeldingerne fra den europæiske centralbank, detaljer om hjælpepakken til Portugal og udbyttebetaling fra TDC.

Videoens afsnit
00:13 Aktie-overblik
00:33 Valuta-overblik
00:43 Råvare-overblik
00:57 Jacob Vinding analyserer på de kraftige fald i råvarepriserne og specielt den styrtdykkende oliepris i torsdagens marked
05:36 Kort nyt: Rentemeldinger fra ECB, detaljer om hjælpepakken til Portugal og udbyttebetaling fra TDC

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.