10 i 9 - Grækenland fremskynder privatiseringer

Finans | 24. maj 2011

Frasalget af aktiver i den rekordstore græske offentlige sektor skal ske hurtigere end hidtil planlagt for at lappe på landets skrantende økonomi. Det oplyste den græske regering i går efter timelange diskussioner i parlamentet.

Grækerne er de seneste uger sat yderligere under pres, efter flere nedjusteringer af landets kreditvurdering samt øget fokus på landets problemer i de finansielle markeder. Den græske 2-årige rente har nu nået 26 procent, mens den 10-årige rente ligger på 17 procent.

Makroanalytiker Tina Winther Frandsen kommenterer på situationen i Grækenland.

Korte nyheder om et forslag om at sænke selskabsskatten fra VK-regeringen, om at askeskyen fra Island gik hårdt ud over en række fly-aktier og om at Pandora fik endnu en omgang kurstæsk i mandagens handel.

Videoens afsnit
00:14 Aktie-overblik
00:37 Makroanalytiker Tina Winther Frandsen kommenterer på seneste nyt om den skrantende græske økonomi
03:26 Valuta-overblik
03:35 Råvare-overblik
03:48 Kort nyt: VK-regeringen foreslår sænkning af selskabsskatten, fly-aktier falder pga. askeskyen, flere kurstæsk til Pandora

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.