10 i 9 - Amerikanske tal vidner om afmatning

Finans | 26. maj 2011

Ordreindgangen af varige goder i USA faldt i april væsentligt mere end ventet, hvilket bidrager til billedet af, at væksten er ved at flade ud.

De manglende ordrer på især biler og fly kan dog skyldes mangel på komponenter til produktionen, efter jordskælvet i Japan har forsinket mange japanske leverandører, siger seniormakroanalytiker Kim Fæster. Han mener fortsat, at vækstafmatningen er midlertidig.

Korte nyheder om nye regler for støjniveauet fra vindmøller, om EU´s inspektion af den græske økonomi og om kampen om at blive den nye chef for IMF.

Videoens afsnit
00:11 Aktie-overblik
00:30 Valuta-overblik
00:42 Råvare-overblik
00:56 Væksten flader ud i USA - ordreindgangen faldt mere end ventet. Senior makroanalytiker Kim Fæster kommenterer på tallene
03:13 Kort nyt: Bl.a. om - Danmark indfører, som de første i verden, regler for støj fra vindmøller og så er kampen om posten som ny IMF-chef gået ind.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.