10 i 9 - Kinesiske tal puster til købelysten

Finans | 14. juni 2011

Nøgletal fra Kina peger i retning af, at den hårde opbremsning, som investorerne har frygtet, ikke rammer kinesisk økonomi lige foreløbig. Til gengæld er Kinas inflation den højeste i næsten tre år.

Seniormakroanalytiker Peter Øemig fortæller om frygten for, at Kina kan begynde at eksportere sin inflation. Han forventer derfor en yderligere rentestigning i Kina for at dæmme op for inflationen i løbet af sommeren.

Korte nyheder om udenlandsk kritik af det danske realkreditsystem, om S&P´s seneste sænkning af vurderingen af Grækenland samt kampen om at blive ny chef for en internationale valutafond.

Rettelse: Der bliver i udsendelsen sagt, at olieprisen steg mandag - det er en fortalelse; olieprisen faldt. Vi beklager fejlen.

Videoens afsnit
00:15 Aktie-overblik
00:34 Seniormakroanalytiker Peter Øemig analyserer de seneste kinesiske nøgletal.
03:06 Valuta-overblik
03:23 Råvare-overblik
03:38 Kort nyt: Kritik af det danske realkreditsystem, S&P sænker vurderingen af Grækenland, kandidat nr. 3 meldte sig på banen til posten som IMC-chef

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.