10 i 9 - Negativt marked frem mod jobrapport

Finans | 1. september 2011

Solide fald prægede børserne i USA i torsdagens handel og tendensen fortsætter i Asien og Europa. Investorerne venter på månedens vigtigste nøgletal: jobrapporten fra USA.

Bedre end ventede ISM-tal kunne ikke stoppe kursfaldene på de amerikanske markeder i torsdagens sene handel. ISM kom ud på 50,6 mod ventede 48,5 og fejede dermed den amerikanske recessionsfrygt af banen for en stund.

Fredag eftermiddag kommer månedens vigtigste nøgletal, og her forventer makroanalytiker Kim Fæster en stigning i beskæftigelsen i USA i august på 50.000 personer. Til sammenligning kom der 117.000 nye jobs i juli.

Korte nyheder om et sagsanlæg i milliardklassen mod en række af USA´s største banker, om en bedring af Irlands økonomi samt om Det Hvide Hus´ nedjustering af forventningen til væksten i USA.

Videoens afsnit
00:14 Aktie-opdatering
00:33 Forventninger til de månedlige jobtal fra USA, ved makroanalytiker Kim Fæster
02:36 Valuta-opdatering
02:51 Råvare-opdatering
03:00 Kort nyt: Kæmpe sagsanlæg mod nogle af de største banker i USA, bedring af Irlands økonomi, Det Hvide Hus' nedjustering af forventningen til væksten i USA

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.