10 i 9 - intet nyt fra EU´s finansministre

Finans | 19. september 2011

EU´s finansministre og Timothy Geithner mødtes i Polen i weekenden. Men der kom ingen nye tiltag fra finansministrene.

Det har skabt ny usikkerhed og uro på de finansielle markeder.

Senior Makroanalytiker Tina Winther Frandsen fortæller om formålet med mødet og fortæller hvad næste fixpunkt bliver i forhold til den europæiske gældssituation.

Kort nyt:

Angela Merkel led endnu et nederlag ved weekendens delstatsvalg i Berlin.

De store danske banker kan gå en usikker fremtid i møde. Ifølge aktieanalytiker Per Grønborg fra Danske Markets kan den finansielle uro betyde endnu en recession, og det betyder at bankerne ikke fortsat vil opleve fald i nedskrivninger. Og det er det, der hidtil har holdt hånden under banksektoren.

Japan kommer højst sandsynlig med en pakke i morgen, der vil have som mål at reducere den negative indflydelse den stærke japanske yen har på det japanske erhvervsliv, det skriver Bloomberg News.

Videoens afsnit
00:27 Aktie-opdatering
00:51 Valuta-opdatering
01:12 Råvare-opdatering
01:28 Senior makroanalytiker Tina Winther Frandsen fortæller om EU-finansministermødet i Polen i weekenden.
05:39 Kort nyt: Angela Merkel led nyt nederlag, de store danske banker går usikker fremtid i møde og så kommer Japan med pakke, som skal reducere den negative indflydelse den stærke japanske yen har på erhvervslivet.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.