10 i 9 - Italien nedjusteret af Moody´s

Finans | 5. oktober 2011

Kreditvurderingen af Italien blev i nat sænket med tre trin af Moody´s, der fastholder sine negative udsigter for landet. Sænkningen er endnu et vidnesbyrd om krisen i EU, siger makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

Italiens gæld udgør 120 procent af BNP og med en stignede rente og en faldende vækst, er det svært for landet at nedbringe gælden, vurderer Tina Winther Frandsen. Problemerne i Italien er dog fortsat af en væsentligt mindre alvorlig karakter end de græske.

Korte nyheder om Ben Bernankes advarsel mod en stramning af finanspolitiken, om Apples seneste produktlancering og om tvangsopløsningen af den fransk belgiske storbank Dexia.

Videoens afsnit
00:14 Aktie-opdatering
00:37 Makroanalytiker Tina Winther Frandsen er i studiet og kommenterer på Moody's sænkning af Italiens kreditvurdering
03:18 Valuta-opdatering
03:35 Råvare-opdatering
03:48 Kort nyt: Ben Bernanke advarer mod en stramning af finanspolitikken, Apple lancerer iPhone 4S og så er den fransk-belgiske storbank Dexia tvangsopløst

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.