10 i 9 - Græsk afstemning betyder ja eller nej til EU

Finans | 2. november 2011

Hvis det kommer til en græsk folkeafstemning om EU´s hjælpepakke kan det indirekte blive et valg om, hvorvidt grækerne vil være med i EU eller ej, vurderer makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

Det er dog endnu usikkert om premierministerens bebudede folkeafstemning rent faktisk bliver afholdt, da George Papandreou i første omgang skal overleve fredagens tillidsafstemning i det græske parlament.

Premierminister George Papandreou får i det hele taget travlt i de kommende dage, hvor han både skal forklare sig over for de førende EU ledere Angela Merkel og Nicolas Sarkozy og bevare sit skrøbelige flertal i Grækenlands parlament.

Korte nyheder om et fint årsregnskab fra Coloplast, om omkostningerne ved G4S´s fejlslagne køb af ISS og om Islands økonomi, der er i bedring.

Videoens afsnit
00:17 Aktie-opdatering
00:33 Grækenlads premiereminister George Papandreou får travle dage i den kommende tid. Han skal både forklare sig over for EU-lederne Angela Merkel og Nicolas Sarkozy samt forsøge at bevare sit flertal i parlamentet. Makroanalytiker Tina Winther Frandsen er i studiet.
04:47 Valuta-opdatering
04:59 Råvare-opdatering
05:08 Kort nyt: Endnu et flot regnskab fra Coloplast, Timingen var forkert vurderer G4S om det fejlslagne opkøb af ISS, Islands økonomi er igen ved at være på rette spor.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.