10 i 9 - Dansk rente kan komme under nul

Finans | 16. december 2011

Den danske krone er så stærk, at Nationalbanken i går så sig tvunget til at sænke renten. Hvis presset på kronen fortsætter, kan renten få negativt fortegn.

Det er en form for luksusproblem, at kronen styrker sig over for euroen og Nationalbanken bliver nødt til at lade renten ramme nul, lyder det fra makroøkonom Niels Rønholt.

Fastkurspolitikken over for euro kan yderligere tvinge Nationalbanken til at sætte renten ned under nul, hvis kronekursen fortsat er for stærk. Det ville betyde, at det ville koste penge for bankerne at få penge opbevaret hos Nationalbanken.

Korte nyheder om Mærsk-lederne, der er blandt de mest indflydelsesrige i den internationale shippingbranche. Om Fitch der nedjusterer seks store globale banker og om Jørgen Lindegaard, der forlader bestyrelsen i ISS.

Videoens afsnit
00:14 Aktie-opdatering
00:32 Valuta-opdatering
00:41 Råvare-opdatering
00:54 Senoir makroanalytiker Niels Rønholt kommenterer på Nationalbankens seneste rentenedsættelse
04:15 Kort nyt: Hæder til Mærsk-chefer, Fitch nedjusterer igen og så forlader Jørgen Lindegaard bestyrelsen i ISS

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.