10 i 9 - Amerikansk økonomi i bedring

Finans | 3. januar 2012

Arbejdsløsheden i USA falder, mens antallet af arbejdsløse i Europa stiger. Amerikansk økonomi ser for alvor ud til at overhale europæisk i 2012, konkluderer makroøkonom Kim Fæster.

Nøgletallene fra USA regner ned over markedet i denne uge, der både byder på ISM, jobrapport og referat fra seneste møde i FED. Samtidig tager amerikanerne i dag hul på primærvalgene til det amerikanske præsidentvalg, der holdes 6. november.

Korte nyheder om Vestas aktien, der har fået en strygende start på året, om danske topchefers dalende tilslutning til euroen og om Mærsk, der tilsyneladende overvejer et frasalg af sine danske bank aktier.

Videoens afsnit
00:15 Aktie-opdatering
00:41 Bedre tal fra USA. Makroanalytiker Kim Fæster fortæller hvorfor amerikanerne klarer sig bedre end europæerne.
04:19 Valuta-opdatering
04:37 Råvare-opdatering
04:53 Kort nyt: Vestas-aktien stiger 10 procent, danske topchefer mener at Danmark skal beholde kronen og så overvejer Mærsk at sælge sine Danske Bank-aktier.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.