Tanker til tiden 8: Krise, klima og kolde kontanter

Øvrige emner | 10. april 2012

COP-15, COP-16, COP-17... København, Cancun, Durban... Årlige klimatopmøder producerer et væld af ord, meget lidt handling og en masse frustrationer. Imens bliver konsekvenserne af klimaforandringerne mere og mere dystre - så hvad er der egentlig at stille op?

Spørger man professor og biolog Katherine Richardson, er der temmelig meget at stille op. Og det, som ikke kan gro på blankpolerede FN-møder, spirer stille og roligt nedefra - i virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og lande.

Katherine Richardson var formand for Klimakommissionen 2008-2010, og hun taler med stort engagement om nødvendigheden af en en fossilfri fremtid. Ikke kun på grund af de trusler, som det menneskeskabte CO2-udslip medfører, men også fordi olien og gassen er ved at slippe op.

Det er blandt andet efter Katherine Richardsons anbefalinger, at Danmark har besluttet at gøre sig uafhængig af fossile brændsler fra 2050. Men hvad nu, hvis vi finder mere olie? Er den vedvarende energi altid en god forretning? Og kan man stole på vind, sol og biomasse som de bærende energikilder i et højtudviklet samfund?

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

Videoens afsnit
04:20 Markedskræfterne kan ikke løse klimaudfordringen
10:30 Grise, gylle og grøn energi
15:00 Træghed i beslutningsproces
19:25 Stadig brug for global aftale

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.