Tæt på Tænkepauser: VAND

Tænkepauser | 17. november 2021

Tænkepause: Vand

Vand er ikke en væske! Eller det vil sige, at det er det naturligvis, men det er mere præcist at beskrive vand som to væsker.

Der er nok af overraskelser, når man dykker dybt ned i emnet vand sammen med professor Søren Rud Keiding. Og det er præcis hvad journalist Anne Kejser gør i denne udgave af Tæt på Tænkepauser. I en levende samtale vil forskeren give en smagsprøve på vandets mange vitale egenskaber.

”Vand er et molekyle, der er til evig inspiration og fascination. Jeg er interesseret i, hvordan de enkelte vandmolekyler samarbejder og skaber de unikke egenskaber, der er med til at gøre vand til verdens mest interessante stof,” siger Søren Rud Keiding, der foruden at være forskende professor er direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies.

H2O er nok den mest kendte fysiske formel – og nok det vigtigste molekyle i universet. En unik forbindelse, der danner basis for liv og planter – og fordeler solens energi på kloden.

Samtalen tager udgangspunkt i Søren Rud Keidings bog ”Vand”, der er en aktuel udgivelse i den populære Tænkepause-bogserie fra Aarhus Universitetsforlag. Som seer har du mulighed for at stille spørgsmål før og under udsendelsen og dermed præge samtalen. 

Se portræt af Søren Rud Keiding her.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.