Tæt på Tænkepauser: Byen

Tænkepauser | 1. september 2021

Byen. Et netværk af indbyggere og bygninger, gader og stræder. Et centrum for de fleste mennesker. Det er her, vi lever vores liv og håber på at realisere vores fremtidsdrømme. 

I denne Tæt på Tænkepauser har vært og journalist Anne Kejser besøg af forsker Mikkel Thelle, der er lektor ved Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet og leder af Dansk Center for Byhistorie. Emnet for samtalen er BYEN.

”Man taler om kultur og teknologi som ’anden natur’, som mennesket har lagt hen over den første, originale natur. Hvis man ser nærmere på byen og naturen, ser det mere og mere ud, som om de to er sammenvævede i en ny, tredje natur,” siger Mikkel Thelle. 

Samtalen mellem forsker og journalist er optaget under Aarhus Festuge i Jyske Bank LIVE-studiet på Strøget. Udgangspunktet er Mikkel Thelles bog ”Byen”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Samtalen er krydret med spørgsmål fra seerne.

Tæt på Tænkepauser
Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice. Samme sted kan du også læse mere om "Tæt på Tænkepauser".

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.