Tæt på Tænkepauser: Eksperter

Tænkepauser | 16. september 2021

Bliv ekspert i eksperter - og hvorfor vi ikke kan undvære dem

”Balletdansere, tømrere, kokke. Mennesker som bliver ekstraordinært gode til én ting har altid fascineret mig. Det er smukt at se dem udfolde deres unikke evner. Det er også praktisk; alle kan jo ikke blive god til alt”, siger lektor i virksomhedskommunikation N. Leila Trapp – som selv er ekspert i ekspertise. 

Mød hende i en levende samtale med journalist Anne Kejser, og bliv klogere på, hvad eksperter egentlig er for nogle damer og herrer. Fra kunstnere og kokke til forskere og professorer. Fra dem der sætter den politiske og samfundsmæssige dagsorden til eksperterne i hverdagen. 

Hør også, hvordan vi alle er eksperter i at afgøre, om vi har at gøre med en sand ekspert eller en halvstuderet røver. For eksperter er ikke en beskyttet titel. Populistiske politikere bagtaler de videnskabelige eksperter, hvis de med deres faktabaserede viden modsiger folkeforførernes fikse ideer – og online foregiver de rene amatører at vide bedre end de sande specialister.

Samtalen tager afsæt i N. Leila Trapps bog ”Eksperter”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Undervejs vil forsker og journalist bevæge sig langt ud over bogens 60 sider - og som seer har du mulighed for at stille spørgsmål og komme helt tæt på.

Se portræt af N. Leila Trapp her. 

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.