Tæt på Tænkepauser: ORD

Tænkepauser | 10. februar 2021

Tæt på Tænkepauser - tirsdag den 9. februar kl. 20.00

Al kommunikation er manipulation. I møder, i familien og i storpolitik har ordet magt. Nogle gange kan ord virke som tom snak, men måske burde vi lytte bedre efter? Mød Linda Greve, der er forsker, retoriker og formidlingschef ved Science Museerne, Aarhus Universitet, i en samtale med journalist Anne Kejser om ord – og måden vi bruger dem på.

– ”Nej” i stedet for ”Ja” kan ændre din bryllupsdag. ”Inuit” i stedet for ”Eskimo” kan stoppe en national krise. Med få ord kan du ændre et andet menneskes sindstilstand. Med en metafor kan du ændre en hel befolknings virkelighed. Ord er magtfulde og spøgefulde. De er usynlige og altafgørende, siger Linda Greve. 

Hun understreger samtidig, at ord aldrig står alene. De kommer ud af omgivelserne, af vores hjerne, kroppe, sanser, mennesker omkring os og stemninger. 

Samtalen mellem forsker og journalist tager afsæt i Linda Greves bog ”Ord”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Undervejs vil de bevæge sig langt ud over bogens 60 sider – og som seer har du mulighed for at stille spørgsmål og komme helt tæt på.

Se portræt af Linda Greve her

Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice her. Her kan du også læse mere om Tæt på Tænkepauser.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.