Tæt på Tænkepauser: MYRER

Tænkepauser | 3. juni 2021

Tæt på Tænkepauser - onsdag den 2. juni

De er berygtede for deres flid og erobringstrang. De har husdyr, kemiske våben og avanceret landbrug. Taler vi om mennesker? Nej, det handler om myrer!

Mød forsker Hans Joachim Offenberg fra Aarhus Universitet i en kriblende, krablende og levende samtale om myrer med journalist Anne Kejser. Samtalens udgangspunkt er Hans Joachim Offenbergs bog, Myrer, der er en af de absolutte bestsellere i serien af Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag. 

Et brutalt og civiliseret samfund
De er pisseirriterende. De invaderer vores køkkener, de graver sandet op mellem vores fliser, og de bider vores børn på skovturen og bliver kaldt tissemyrer. Men de er meget mere end det …

Ikke alene er de myreflittige – de har også et avanceret samfund på godt og ondt. Hans Joachim har zoomet helt ind på livet i og omkring myretuen og fortæller levende om en både brutal og civiliseret verden med kannibalisme og slaveri, kemiske våben og snigmord, streng arbejdsmoral og højt udviklet landbrug. De er kort sagt utroligt fascinerende.

Sæt dit præg på samtalen
Samtalen mellem forsker og journalist vil bevæge sig langt ud over bogens 60 sider – og indholdet vil i høj grad blive styret af de spørgsmål, du som seer har mulighed for at stille til forskeren før og under udsendelsen. En unik mulighed for at komme helt tæt på forskeren.

Se portræt af Hans Joachim Offenberg

Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice her.  

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.