Tæt på Tænkepauser: Humor

Tænkepauser | 31. august 2021

”Kender I den med …?”, ”Alle børnene …”, ”Der sidder 4 mand på en tømmerflåde …”. 

I denne Tæt på Tænkepauser er emnet HUMOR. Vært og journalist Anne Kejser har besøg af Stefan Kjerkegaard, der er lektor ved Nordisk Sprog og Litteratur ved Aarhus Universitet. 

Vi kender formlen for en vits. Vi ved også, at vi skal grine, når vi hører en. Det er en af grundreglerne. Men skal vi prøve at forklare, hvorfor en vits er sjov, hvad humor er, og hvad den bruges til, bliver det hurtigt tørt og kedeligt.

Heldigvis er Stefan Kjerkegaard ikke kedelig, når han skal forklare humor. Måske fordi han insisterer på at være alvorlig, men ikke tager sig selv, blondine-testen eller racistiske vittigheder alt for alvorligt. Eller måske fordi han ikke selv kan se det sjove i, at ’Ordbog over det danske Sprog’ er en af hans yndlingsbøger. 

Samtalen mellem forsker og journalist fandt sted under Aarhus Festuge foran et publikum i Jyske Bank LIVE-studiet på Strøget. Udgangspunktet er Stefan Kjerkegaards bog ”Humor”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Undervejs bevæger de sig langt ud over bogens 60 sider – og samtalen er krydret med spørgsmål fra publikum og seere.

Tæt på Tænkepauser
Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkepauser, kan du tilmelde dig mailservice. Samme sted kan du også læse mere om "Tæt på Tænkepauser".

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.