Tæt på Tænkepauser: Fantasi

Tænkepauser | 12. november 2020

Tæt på Tænkepauser - onsdag den 11. november kl. 20.00

”Vi lever op mod halvdelen af vores vågne tid i fantasiens verden”, siger forsker Andreas Lieberoth, der beskrives som Aarhus Universitets mest hittepåsomme hjernevrider.

Mød ham i en tænksom og levende samtale med journalist Anne Kejser, og få et spændende indblik i fantasien som et unikt, mentalt laboratorium, hvor vi kan tænke nyt, se frem i tiden, dagdrømme eller bare opfinde fantastiske fantasterier for sjov.

Men fantasi er ikke kun skæg og ballade. Uden en vis forestillingsevne kunne vi ikke lave aftensmad, og vi havde nok aldrig fundet på at forlade Afrika og befolke kloden. Fantasi er nemlig både drivkraft i vores evolution og et produkt af den. Og den er skyld i både videnskab og verdenskrige.

Hvad er så fantasi? Og hvordan er vi endt med en hjerne, der faktisk bruger halvdelen af sin tid på dagdrømme og tankevandringer? Den er nem at få øje på hos legende børn, men hvad er der sket med os voksne? Har vi mistet fantasien mellem arbejde, banklån og nystrøgne skjorter?

Samtalen mellem forsker og journalist tager afsæt i Andreas Lieberoths bog ”Fantasi”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Undervejs vil de bevæge sig langt ud over bogens 60 sider – og som seer har du mulighed for at stille spørgsmål og komme helt tæt på

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.