10 i 9: Pakke til Portugal på 580 mia. kr.

Finans | 4. maj 2011

Ifølge Portugals afgående premierminister har landet indgået en aftale med EU og den internationale valutafond om en hjælpepakke. Detaljerne og den endelige godkendelse mangler fortsat.

Den afgående premierminister José Socrates meddelte tirsdag aften i en tv-tale at aftalen om en hjælpakke på 78 milliarder euro (cirka 580 milliarder kroner) var faldet på plads. Aftalen er tre-årig og giver Portugal længere tid til at nå målet om at få budgetunderskuddet bragt ned.

Hverken EU eller den internationale valutafond har meldt noget ud om aftalen, der heller ikke er endeligt godkendt. Samtidig er betingelserne for pakken samt renten for lånet endnu ukendte, pointerer makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

Korte nyheder om udenlandske opkøb i Danmark, problemer med salget af Amagerbanken samt advarsler om overophedning i Latinamerika fra den internationale valutafond.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver anden uge med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.