10 i 9 - Kinesiske tal puster til købelysten

Finans | 14. juni 2011

Nøgletal fra Kina peger i retning af, at den hårde opbremsning, som investorerne har frygtet, ikke rammer kinesisk økonomi lige foreløbig. Til gengæld er Kinas inflation den højeste i næsten tre år.

Seniormakroanalytiker Peter Øemig fortæller om frygten for, at Kina kan begynde at eksportere sin inflation. Han forventer derfor en yderligere rentestigning i Kina for at dæmme op for inflationen i løbet af sommeren.

Korte nyheder om udenlandsk kritik af det danske realkreditsystem, om S&P´s seneste sænkning af vurderingen af Grækenland samt kampen om at blive ny chef for en internationale valutafond.

Rettelse: Der bliver i udsendelsen sagt, at olieprisen steg mandag - det er en fortalelse; olieprisen faldt. Vi beklager fejlen.

Videoens afsnit
00:15 Aktie-overblik
00:34 Seniormakroanalytiker Peter Øemig analyserer de seneste kinesiske nøgletal.
03:06 Valuta-overblik
03:23 Råvare-overblik
03:38 Kort nyt: Kritik af det danske realkreditsystem, S&P sænker vurderingen af Grækenland, kandidat nr. 3 meldte sig på banen til posten som IMC-chef

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.