10 i 9 - Obama har 9 dage til at afværge katastrofen

Finans | 13. juli 2011

Et samlet korps af analytikere forventer, at de amerikanske politikere vil lave en aftale om gældsloftet i tide, men der er kun ni dage til at få en langtidsholdbar plan på plads.

Republikanerne kræver nemlig besparelser for at gå med i aftalen, og sådanne forslag tager tid at få igennem, hvorfor forslagene skal fremsættes i god tid inden den endelige frist den 2. august. Det vurderer makroanalytiker Kim Fæster.  

Konsekvenserne, hvis politikerne ikke når til enighed inden fristen, er katastrofale. Teknisk set ville verdens største økonomi gå konkurs, fortæller Kim Fæster. Netop derfor er det også ventet, at en aftale falder på plads inden ni dage.

Korte nyheder om positivt overraskende nøgletal fra Kina, en nedgradering af Irlands kreditvurdering samt Italiens rekordhøje statsrente.

Videoens afsnit
00:14 Aktie-opdatering
00:32 Valuta-opdatering
00:50 Råvare-opdatering
01:06 USA har travlt med at få gældsloftsforhandlingerne på plads. Makroanalytiker Kim Fæster analyser på problemstillingerne og konsekvenserne.
04:45 Kort nyt: Positive nøgletal fra Kina, Moody's nedgraderer nu også Irland, Italien har nu rekordhøj statsrente

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.