Tanker Til Tiden 2: Klima på businessclass

Øvrige emner | 3. oktober 2011

Der er plusser på bundlinjen i klimaet. Og derfor skal de globale ændringer i den langsigtede vejrudsigt ikke kun handle om smeltende gletchere, oversvømmelser og CO2-udslip.

Finn Mortensen, direktør i Klimakonsortiet, står i spidsen for en kampagne, der skal brande Danmark som grøn, fossilfri og fremme i skoene. I Tanker til tiden argumenterer han for, hvorfor klimaforandringer bør anskues som en god forretning – og han mener, at Danmark har en unik position, som kan udnyttes langt bedre.

Klimakonsortiet blev dannet som et offentligt-privat partnerskab op til COP-15 topmødet i København i 2009. Og selv om ikke meget tyder på bindende aftaler på kommende topmøder, er det for Finn Mortensen vigtigt at fastholde den globale diskussion – samtidig med at lokale initiativer i kommuner, regioner og virksomheder skubber på nedefra. Det har f.eks. stor betydning, når f.eks. Samsø i praksis kan demonstrere, hvordan hele øen på ti år har gjort sig fri af fossile brændsler – og når en kommune som Ringkøbing-Skjern beslutter at blive selvforsynende med vedvarende energi allerede i 2020, 30 år før resten af Danmark.

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

redaktionen@jyskebank.dk

 

Videoens afsnit
03:52 Branding-kampagne
06:10 Danmarks Energi-Styrker
09:44 Mange andre lande tænker grønt
14:07 Kaos på FN’s klimatopmøde
19:35 Samsø som udstillingsvindue
21:51 Vejret bliver mere ekstremt

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.