10 i 9 - Nye kursfald truer tirsdag

Finans | 4. oktober 2011

Ovenpå en sur mandag med aktiefald på 2-3 pct. i Europa og USA er der tilsyneladende mere af samme skuffe i vente i dag, hvor aktierne åbner op i rødt.

Mandagens meget imødesete offentliggørelse af ISM - en konjunkturindikator for den amerikanske fremstillingsindustri – overraskede ellers positivt. ISM-indekset steg til 51,6, hvor der på forhånd var ventet et fald til 50,4.

Men det var ikke nok. Investorerne vendte nok engang blikket mod den europæiske gældskrise.
Og på den front var der ingen hjælp at hente fra eurolandenes finansministre, der mødtes mandag, men ikke annoncerede konkrete nye tiltag ift. Grækenland og gældskrisen.

Seniorstrateg Ib Fredslund Madsen er gæst i studiet.

Et kuriosum: Det amerikanske S&P500 iindeks lukkede mandag i 1099,23. Det er nøjagtig samme lukkekurs som d. 3. oktober 2008 – altså for præcis tre år siden. Dengang faldt S&P500 efterfølgende yderligere over 23 pct.

Videoens afsnit
00:11 Aktie-opdatering
01:03 Ib Fredslund Madsen gæster studiet og giver sin vurdering af tirsdagens marked
05:31 Valuta-opdatering
05:43 Råvare-opdatering
06:00 Kort nyt: Grækenland fyrer for første gang i 100 år offentlig ansatte, Danske Banks irske mareridt er langt fra slut, Konkursforsikring har ramt det højeste niveau siden 2008 og så kan Saab muligvis afværge en truende konkurs.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.