There's No Business Like...Crowdfunding!

Livsstil og trends | 10. april 2014

Crowdfunding har været i stor bevægelse i udlandet i de sidste år og betyder egentlig “publikumsfinansiering”. Idéen startede som en metode for primært kulturprojekter til at få sit publikum til at gå ind og hjælpe med at finansiere det næste album, udstilling eller film.

I dag er Corwdfunding et nyttig værktøj for iværksættere - især dem, der har svært med at få bank eller privat finansering.  Internet sites som Kickstarter.com, Rockethub.com og Indiegogo.com giver mulighed for at søge små donantioner fra hele verden til at komme igang.  I Danmark muliggøre sites som Booomerang.dk crowdfunding projekter, som er målrettet et dansk publikum.

Men hvad er egentlig motivation for at give penge til et iværksætter projekt? Hvem står bag crowdfunding sites og hvordan tjener de penge? Hvad med bedrageri? Og kunne Crowdfunding blive til noget andet en donations-concept? Vi er gået ud i "the crowd" for at finde svar i denne serie om Crowdfunding.   

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.