TECH AND THE CITY: Er 3D-print den tredje industrielle revolution?

Livsstil og trends | 4. juni 2014

I dette afsnit af Tech and The City dykker vi ned i udviklingen indenfor 3D-print. Vi besøger en Makerbot store i Soho, samt virksomheden Shapeways på Park Avenue. Shapeways gør det muligt for alle at dele deres design på deres hjemmeside, hvorefter de producerer og fragter det, når det bliver solgt.

Med 3D print  er den tredje industrielle revolution i gang. I det 18. århundrede gik vi fra manuel produktion til maskinproduktion, i det 19. århundrede var turen kommet til masseproduktion, og med 3D-print introduceres vi nu til multiproduktion. Varer behøver ikke længere produceres og fragtes i Kina, man kan i stedet købe produkter og designs online og producere dem hjemme i stuen. Det åbner op for samme grad af innovation som vi oplevede med softwareudvikling, hvor enhver der fik en god ide kunne lave den næste Facebook eller Twitter. Nu kan enhver lave en fysisk opfindelse, og teste den på markedet inden man sætter masseproduktionen i gang.

Læs mere om 3D print på Natasha Friis Saxbergs blog.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.