Tanker til tiden 12: Designer-hippien fra Hejlskov

Livsstil og trends | 31. maj 2016

De fleste kender det klassiske B&O-design. Mange kender de gråsorte vejrstationer. Og næsten alle ved, hvordan den klassiske Margretheskål ser ud. Det hele er designet i Hejlskov nordøst for Skive, på kanten af Limfjordens langstrakte vande.

Dér slår Timothy Jacob Jensen sine streger; han er anden generation i Skandinaviens mest prisvindende designstudie, Jacob Jensen Design. Og når han bliver spurgt, hvor vækst, innovation og geniale løsninger skal komme fra, taler han om hippier, Christiania og freakouts i Nevadas vidtstrakte ørken...

Men han taler også om Kina; for nylig har Jacob Jensen Design åbnet en tegnestue i Shanghai - og selv om der kan synes langt fra Hejlskov til det asiatiske vækstboom, er det for Timothy Jacob Jensen blot et spørgsmål om at klare sig - eller ikke klare sig - i konkurrence med den topstyrede kinesiske turbokapitalisme. "Hvis de bliver rigere i Kina, så bliver vi alle rigere", siger han - "lidt som hvis jeg bliver rigere, for så kan naboens søn tjene en halvtredser på at slå min græsplæne."

(Publiceret første gang i 2012)

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Livsstil og trends"