Taktisk energianalyse - Uge 8: Vi nedjusterer næste vinters naturgaspriser

Finans | 19. februar 2024

Naturgas
Det ser godt ud for Europa, og risiciene peger mod et yderligere prisfald mod sommeren til €22 per MWH drevet af både cykliske og strukturelle gasfundamentaler. Dermed er der næppe behov for så høj en risikopræmie til næste vinter, og vi sænker prognosen til €30 og venter, at terminskurven kan sætte sig yderligere.

Diesel
Crack-spændet så en cyklisk top sidste uge, men fundamentale faktorer nødvendiggør dog et højt crack/raffineringspris fremover. Med udsigt til et højt crack, og en stigende råoliepris,  vil dieselprisen være stigende mod ultimo 2024. Heldigvis er markedet præget af backwardation, og det gør risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025 attraktiv.
 
Brent råolie
Vi nærmer os marts måned, hvor OPEC+ nødvendigvis må beslutte sig omring sin Forward Guidance. Brent handler kun over $80 pga. en geopolitisk risikopræmie, og det er utilfredsstillende for alliancen. Vi forventer en forlængelse af alliancens Forward Guidance, som sikrer træk på verdens olielagre og en Brent stigende mod $90 ultimo 2024.

Læs hele analysen her.

Vigtig investorinformation.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.