Styr på arven: Uskiftet bo kan blive dyrt

Privatøkonomi | 18. januar 2016

Uskiftet bo har i mange år været en populær skifteform ved dødsfald, men det er sjældent den bedste løsning.

For at skifte skal man have penge til at betale arven til arvingerne. Men er pengene bundet i huset, så kan det være nødvendigt at sælge og flytte. Alene den tanke kan holde mange tilbage fra at skifte, men der kan være andre ulemper ved at vente.

Efter sin kones død, valgte Kai Nielsen at sidde i uskiftet bo - ligesom rigtig mange andre gør, når de mister deres partner. Hvis man vælger at sidde i uskiftet bo, så kan man vente med at udbetale arv til de andre arvinger, til man enten vælger at skifte, eller til man selv går bort.

Men det er ikke særlig smart, mener advokat Finn Schwarz. Den længstlevende risikere nemlig at komme af med mange flere penge på den lange bane, hvis man senere vælger at skifte. Derfor anbefaler Finn Schwarz altid sine klienter at skifte med det samme, så de kan komme videre med deres liv og er fri til at gøre, hvad de vil.


Vil du vide mere om arv? Så se vores andre udsendelser i "Styr på arven":

Eller du kan læse mere på: www.jyskebank.dk/arv


Journalist: Sofie Skov, sofie.skov@jyskebank.dk

Fotograf/redigering: Martin Semler, martin.semler@jyskebank.dk


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.