Seniorstrategen: Ugen der får brikkerne til at falde på plads

Finans | 30. november 2015

Når ugen er slut, har investorerne givetvis fået svar på, hvorvidt USA hæver renten d. 16. dec., og om ECB igen har overrasket markederne, når det gælder pengepolitiske stimulanser.

Der er rentemøde i ECB torsdag, og centralbankchef Mario Draghi har op mod mødet sendt flere signaler til markedet om, at der er flere pengepolitiske lempelser på vej.
Det kan være i form af en yderligere rentesænkning og en forlængelse af det eksisterende obligationsopkøbsprogram.

Torsdag vil investorerne ligeledes skele mod USA. Her holder centralbankchef Janet Yellen en tale til Kongressen. Talen vil blve gransket ift. vendinger, der taler for/imod en amerikansk renteforhøjelse på mødet d. 16. december.

Fredag offentliggøres de amerikanske jobtal for november. Kommer den solid ud i niveauet 200.000 nye job, og har Yellen i torsdagens tale ikke ligefrem 'talt sig ud af en renteforhøjelse' - ja, så vil markedet betragte det som stort set sikkert, at USA hæver renten i december.

Seniorstrateg Ib Fredslund Madsen sætter ord på en yders begivenhedsrig uge.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.