Samuel Rachlin om USAs store mareridt

Finans | 22. marts 2010

Et skrækscenarie vokser i USA: Amerika som tabernation på økonomien, militæret og rumfarten i forhold til Kina. Det er et emne, som - udover Sundhedsreformen - diskuteres i USA i øjeblikket.

En ny stormagt er på banen og den er USAs  største kreditor.

Kina er verdens største exportnation og er ved at overtage 2. pladsen fra Japan som verdens største økonomi. Kina har verdens største valutareserve, men det er også en stormagt med problemer. Og mistroen mellem USA og Kina er stor.

Af Samuel Rachlin. Foto og redigering Thomas Idorn Hass. redaktionen@jyskebank.dk

Blå bog Samuel Rachlin

Født 12. januar 1947 i Pokrovsk, Sovjetunionen. Dansk journalist. Bosat i Washington. Samuel Rachlin har i mange år været tilknyttet TV2 og var stationens første nyhedsvært.

Rachlin blev senere udenrigskorrespondent for TV2 i Moskva og Washington. Han arbejdede i 1990'erne for Verdensbanken i Washington, og har siden dengang været finans-journalist på Nyhederne (TV2) og har bl.a. været kommunikationsdirektør i SAXO-bank. Rachlin producerede i 1999 en meget rost tv-film om sin families tvangsforvisning til 16 års ophold i Sibirien.

Leverer finansielle kommentarer og finansreportager fra USA til jyskebank.tv

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.