Rockwool: Stærk start på året - men toplinjevækst vil aftage

Finans | 23. maj 2014

Stenuldsproducenten Rockwool leverede stor fremgang på toplinjen med en omsætning på 3,6 mia. kr. i første kvartal 2014. På bundlinjen leverede selskabet et resultat efter skat på 143 mio. kr.

Rockwool fik en stærk start på året drevet af den positive effekt fra antallet af handelsdage og favorable vejrforhold, der har skubbet bygningsaktiviteten fremad.

For hele 2014 fastholder ledelsen sine forventninger om en omsætningsvækst på 12 pct.

Rockwool har fortsat vanskeligheder med for alvor at sætte sig på det store kinesiske marked - blandt andet som følge af fortsat fravær af lovgivning om brug af ikke-brandbar isolering i det store land. Det har nu også fået det danske selskab til endegyldigt at stoppe green field-fabriksprojektet i Tianjin i det nordlige Kina.

Og der er ikke umiddelbart udsigt til snarlig bedring i Kina, lyder vurderingen fra Janne Vincent Kjær, der er Rockwool-analytiker hos Jyske Bank. Det er dog heller ikke ensbetydende med, at selskabet helt har droppet indtoget i Kina.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.