Overraskende fald i ledigheden

Finans | 1. juli 2010

Arbejdsløsheden i Danmark falder. Ledigheden faldt fra 114.700 i april til 112.700 i maj, når der korrigeres for sæsonudsving. Dermed udgør ledigheden 4.1 % af arbejdsstyrken.

"Udviklingen er overraskende set i lyset af, at beskæftigelsen er faldet så meget, som den er. Så sent som onsdag viste nye nationalregnskabstal, at beskæftigelsen fortsatte ned i 1. kvartal. Selvom ledigheden er uændret, når man medregner aktiverede, er det efter vores opfattelse stadig overraskende, at vi ikke ser stigninger," udtaler Senior makroanalytiker i Jyske Bank, Niels Rønholt.

På den lidt længere bane venter Niels Rønholt ikke mere end en stabilisering af arbejdsmarkedet i 2011. Mulighederne for betydelig beskæftigelsesfremgang ser ikke ret gode ud. Set med Jyske Banks øjne er det mest sandsynlige, at væksten kun vil være høj nok til at fastholde et uændret beskæftigelsesniveau i 2011.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.