Overraskende fald i ledigheden

Finans | 1. juli 2010

Arbejdsløsheden i Danmark falder. Ledigheden faldt fra 114.700 i april til 112.700 i maj, når der korrigeres for sæsonudsving. Dermed udgør ledigheden 4.1 % af arbejdsstyrken.

"Udviklingen er overraskende set i lyset af, at beskæftigelsen er faldet så meget, som den er. Så sent som onsdag viste nye nationalregnskabstal, at beskæftigelsen fortsatte ned i 1. kvartal. Selvom ledigheden er uændret, når man medregner aktiverede, er det efter vores opfattelse stadig overraskende, at vi ikke ser stigninger," udtaler Senior makroanalytiker i Jyske Bank, Niels Rønholt.

På den lidt længere bane venter Niels Rønholt ikke mere end en stabilisering af arbejdsmarkedet i 2011. Mulighederne for betydelig beskæftigelsesfremgang ser ikke ret gode ud. Set med Jyske Banks øjne er det mest sandsynlige, at væksten kun vil være høj nok til at fastholde et uændret beskæftigelsesniveau i 2011.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.