Orana høster frugterne af eksport

Got a Minute? | 4. juni 2019

For den fynske juice- og frugtkoncern Orana er eksport en del af virksomhedens DNA. I stedet for at slås med konkurrenterne på nærmarkederne søger Orana langt ud i verden og sælger til Mellemøsten, Asien og Afrika.

Orana, der producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og læskedrikindustrien, har i dag også egen produktion i Danmark, Vietnam, Egypten og Indien.

”Vi eksporterer cirka 80 pct. af alt det vi producerer. Produktionsmæssigt giver det mening, at vi skal være tæt på de markeder, hvor kunderne er, og hvor frugterne gror. Og så er det mere bæredygtigt, at vi ikke først skal fragte frugt den ene vej og derefter vores produkter den anden vej”, siger Mette Ring O’Donnell, gruppedirektør i Orana.

Got a Minute?

'Got a Minute?' er en serie 60 sekunders dokumentarfilm, der giver dig ny viden og inspiration ved at sætte fokus på tendenser, udfordringer og successer. Følg Jyske Bank på LinkedIn og få mere inspiration.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.