Companized: Fire dages arbejdsuge skaber lavere sygefravær

Got a Minute? | 8. juli 2024

I oktober 2023 overgik virksomheden Companized til en fire dages arbejdsuge. Ambitionen dengang var et styrket employer brand og fastholdelse af medarbejdere. Siden har beslutningen vist sig at have flere gavnlige effekter for virksomheden, som procederer ansvarlige løsninger indenfor emballage, tekstiler og interiører til nogle af Europas største virksomheder. Ifølge ejerleder, Majbritt Møller Bengtsen, har det seneste år nemlig budt på både et faldende sygefravær og en øget motivation blandt medarbejderne.

Kunsten at nå mere på mindre tid

Companized valgte at gå direkte over til 30 timers arbejdsuge fordelt på fire dage - med samme løn og samme ambition for omsætningen. Ifølge Majbritt Møller Bengtsen har det krævet omstrukturering og effektivisering på en række områder. Eksempelvis starter formiddage hos Companized nu ud med pomodorotid. Et begreb, som dækker over uforstyrret og fokuseret arbejdstid. Også virksomhedens mail- og mødekultur er blevet sat i klare systemer med ambitionen om at mindske tidsspild. 

Majbritt Møller Bengtsen fortæller desuden, hvordan tiltaget omkring fire dages arbejdsuge ikke ubetinget blev taget godt imod af medarbejderne i første omgang. 

“At overgå til fire dages arbejdsuge skabte noget turbulens for os. Det er der slet ikke nogen tvivl om, fordi forandring er svær, og nye rutiner er svære” lyder det fra Majbritt Møller Bengtsen. 

Af samme grund har Companized også fået ekstern hjælp til overgangen til de fire dages arbejdsuge fra konsulenten Pernille Garde. De har desuden haft kontinuerlige snakke på tværs af virksomheden for løbende at sikre bedst mulig trivsel blandt medarbejderne. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.