Ny grøn bydel: Grønttorvet

Got a Minute? | 19. juni 2019

Grønttorvet er Københavns grønneste bydel med 2300 boliger, grønne taghaver, urban gardening, spirende væksthuse og fokus på fællesskabet. Her får har du både natur og byliv helt tæt på.

Oprindeligt var Grønttorvet et handelssted for frugt-, grønt- og blomsterhandlere. Men i dag er det forvandlet til en grøn oase, hvor beboerne selv kan dyrke deres grøntsager. I midten af bydelen ligger en stor park, hvor beboere og gæster kan samles til spisning i det fælles spisehus eller nyde en kop kaffe i solen, mens børnene leger på den grønne plæne.

Klimavenlig bydel
De mange grønne initiativer er et led i en større klimavenlig tankegang. Ejendommene følger de nyeste krav til moderne byggeri, tagene er udstyret med solceller, og alle materialer er valgt med hensyn til miljøet. Det sikrer alt sammen mindre energiforbrug og CO2-udledning.

Got a Minute?
'Got a Minute?' er en serie 60 sekunders dokumentarfilm, der giver dig ny viden om trends, tendenser og successer. Følg Jyske Bank på LinkedIn og få mere inspiration.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.