Investeringsforeninger: Er de for dyre og dårlige?

Finans | 28. januar 2011

Drop investeringsforeningerne. De er både for dyre og for dårlige til at levere afkast.

Sådan har kritikken lydt fra en række investerings-eksperter i denne uge - bl.a. i dagbladet Børsen onsdag d. 26. januar.

Interview med Jyske Banks Mikkel Røgild, der har ansvaret for en række investeringsløsninger til private, hvori investeringsforeninger indgår.

I artiklen i Børsen er et ekspertpanel ude og fraråde private investorer at købe aktier gennem investeringsforeninger.

Eksperterne er de to professorer Michael Møller fra Copenhagen Business School og Tom Engsted fra Aarhus Universitet – samt den tidligere fondsdirektør i ATP, Bjarne Graven, som nu er direktør i FIH.

Panelet anbefaler i stedet, at de private investorer køber 15–20 enkeltaktier direkte via netbanken. Det giver en god risikospredning og omkostningerne er mindre, lyder vurderingen.

Ekspertgruppen er nedsat af Finanstilsynets forbrugerrettede del – det såkaldte Penge- og Pensionspanel, der arbejder for at styrke forbrugernes viden om finansielle produkter.

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.