Innovation: Asap Skadeservice

Got a Minute? | 23. december 2021

Asap Skadeservice blev stiftet i 2006 af Flemming Servais, som var den ene af to medarbejdere. I 2021 er de 18 ansatte og derudover to skimmelsvampehunde.

Direktør i Asap Skadeservice Flemming Servais fik idéen til at få en skimmelsvampehund i 2016 og siden er opgaverne blevet flere og større.

Skimmelsvamp i huset eller boligen kan være særdeles skadelig for helbredet. Omkring 70 % af angrebene af skimmelsvamp sidder usynlige steder i bygningen - gemt i konstruktionerne - og kan derfor ikke ses med det blotte øje.

Den traditionelle metode til at undersøge for skjult skimmelsvamp er ved at man borer huller i f.eks gulve, lofter og vægge for at komme ind i konstruktionerne, hvor skimmelsvampen er. Med Skimmelsvampehunden kan man mindske mængden af unødige borehuller samt hurtigt be- eller afkræfte et eventuelt problem med skimmelsvamp.

Skimmelsvampehunden hos Asap Skadeservice er indtil videre den eneste af sin slags i Danmark, og det betyder også at det sjællandske familiefirma har opgaver i alle dele af landet.

I 2022 regner man med at have to skimmelsvampehunde i tjeneste. Den ene er i gang med at blive lært op i træningslokaler hos Asap Skadeservice.


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.