Grøn omstilling: Nyscan Trucks

Got a Minute? | 3. februar 2022

Nyscan Trucks er en del af HEJ Gruppen, og på deres værksted og administration i Køge er de 25 medarbejdere. Den første el-lastbil solgte Nyscan Trucks i 2022 og de har store forventninger til markedet for el-lastbiler, som de mærker en stigende interesse for. 

Ifølge Nyscan Trucks er det især til varekørsel i byerne, el-lastbilen har store fordele, fordi distancerne er relativt korte og fordi det især i byerne er fordelagtigt, at der ingen udledning er af farlige stoffer. Ydermere larmer el-lastbilen langt mindre end en almindelig lastbil på diesel. 

Det er dog ikke uden omkostninger at omlægge forretningen til også at omfatte eldrevne lastbiler. Det kræver ekstra uddannelse af mekanikerne samt sikkerhedsforanstaltninger på værkstedet og løbende godkendelser. Alt i alt mener Kasper Rasmussen, administrerende direktør i Nyscan Trucks, at det betaler sig, for han tror på, at alternative energiformer som gas, brint og el er vejen frem i transportbranchen.


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.