Grøn omstilling: European Energy

Got a Minute? | 6. juni 2023

European Energy er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 2004 af Knud Erik Andersen og Mikael D. Pedersen. Firmaet udvikler, opfører og driver sol- og vindenergiprojekter. 

European Energy har nu også taget hul på energilagring og Power-to-X, som er en ny form for udnyttelse af grøn energi. Power-to-X kan konvertere elektricitet fra vedvarende energi fra sol- og vindmølleparker til andre former for energi kaldet e-fuel eller e-metanol. European Energy har bl.a. indgået en aftale om at levere grøn e-metanol til A.P. Møller-Mærsk og Circle K.

European Energy er i gang med at bygge det, der bliver verdens største e-metanolanlæg. Anlægget vil blive forsynet med vedvarende energi fra den nærliggende Kassø Solpark, som European Energy har udviklet og bygget. Solparken er den til dato største solpark i Nordeuropa med en kapacitet på 300 MW. Det svarer til, at solparken kan forsyne 75.000 danske husstande med grøn strøm.

Læs mere på: dk.europeanenergy.com


Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.