Grøn omstilling: EB Teknik har store ambitioner

Got a Minute? | 30. november 2021

Den grønne omstilling er de seneste år begyndt at fylde mere og mere i industrien, der på verdensplan står for en markant del af udledningen af drivhusgasser.

Derfor maskinfabrikken EB Teknik Borup A/S de seneste år har taget hul på en ambitiøs proces for at reducere deres klimaaftryk.

Virksomheden, der blandt andet producerer emballagemaskiner til store og små virksomheder indenfor fødevare, drikkevarer og medicinal, har lavet en række tiltag, for at gøre virksomheden mere grøn.

Dels ved at rådgive deres kunder til blandt andet at bruge emballage mere effektivt, så det forlænger produkternes holdbarhed, men også ved at kigge på virksomhedens direkte aftryk. 

Derfor har virksomheden lavet flere store tiltag i forhold til at reducere deres strømforbrug, og ambitionen er at virksomheden indenfor de kommende år selv vil producere en del af deres strøm via solceller, samt reducere deres forbrug af fossile brændstoffer ved at udskifte deres vognpark med elbiler. 

Hør mere om virksomheden og ejer David Frederiksens tilgang til bæredygtighed i videoen over teksten.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.