Fra dræbermaskine til drømmelir

Livsstil og trends | 11. januar 2013

Dronefly udstyret med smartphones eller tablet pc'er er ved at få godt fat i gadget- og spillemarkedet. Mulighederne med de små flyvemaskiner, som kan optage i HD-kvalitet er næsten ubegrænsede til både lege og arbejde.   

Siden 2010 har den franske elektronikproducent Parrot produceret dronefly til forbrugerne, og 2012 har indtil nu været firmaets bedste salgsår, ifølge talsmand Julien Galou, der netop nu befinder sig i Las Vegas til verdens største elektronikmesse.

Julien Galou fortæller, at de små fly allerede bruges af blandt andet brandvæsenet, ejendomsmæglere og til forskellige slags inspektionsarbejde. Softwareudviklere verden over er også igang med at benytte droneflyets open-source software platform til at uvikle nye muligheder for fremtiden.

Firmaet arbejder nu på deres tredje generation af dronefly, som udover det eksisterende HD-kamera skal udstyres med GPS.

redaktionen@jyskebank.dk

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.