Danskernes billån og ferie forsikres mod ledighed

Finans | 25. juni 2009

Vil du forsikre afdraget på din nye bil mod at du bliver ledig? Eller hvad med at booke sommerferien nu med en forsikring om gratis afbestilling, hvis en fyreseddel skulle dumpe ind af døren.

Flere danske virksomheder forsøger at få danskerne til at fortsætte forbrugsfesten mod at forsikre sig mod ledighed. DanParcs feriecentre tilbyder i øjeblikket deres kunder en gratis forsikring, derved kan kunderne gratis afbestille ferien, hvis de mister jobbet. Men også hos bilsælgerne vinder de nye forsikringer frem. Uggerhøj Biler tilbyder nye kunder at forsikre afdragene mod ledighed. Og der er udsigter til at ledigheden ryger i vejret. Jyske Banks, Niels Rønholt, spår at ledigheden vil fordobles indenfor 18 måneder.

Den amerikanske centralbank FED valgte som forventet at fastholde renten på en kvart procent. Meddelelsen kom efter et to dage langt rentemøde i den amerikanske centralbank. Centralbankchef, Ben Bernanke vælger dermed at afvente effekterne af de tiltag, som centralbanken allerede har taget. Det nuværende opkøbsprogram af obligationer vil fortsætte, men bliver ikke udvidet for at hive den lange rente yderligere ned. FED understreger dog at renten fortsat vil være lav i den kommende tid, da økonomien fortsat er svag. Kim Fæster analyserer konsekvenserne af rentemødet i FED.

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Finans"