Cirkulær økonomi: Grenaa Havn

Got a Minute? | 1. september 2018

Der er et stigende fokus på cirkulær økonomi i de danske erhvervshavne. Grenaa Havn har et erklæret mål om at blive Danmarks mest alsidige genanvendelseshavn.

”Det er både godt for forretningen og for miljøet”, fortæller direktør i Grenaa Havn, Henrik Carstensen.

Grenaa Havn bygger selv nye kajarealer 100 pct. baseret på cirkulær økonomi. Jord fra Letbanen, omfartsveje og DSB-projekter fyldes i de nye havnearealer. Derudover er der skudt flere forskellige genanvendelsesvirksomheder op på Grenaa Havns områder. Nogle genanvender og videresender eksempelvis dele fra skibe.

Om cirkulær økonomi:
Cirkulær økonomi handler simpelthen om, at holde materialer og produkter i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt. Cirkulær økonomi bryder med idéen om en lineær værdikæde, som starter med udvinding af ressourcer og ender som affald. Med cirkulær økonomi åbnes mulighed for, at de ressourcer, som ellers ville være endt som affald, kan gå et eller flere skridt tilbage i værdikæden og indgå i produktionen igen.
(Kilde: Miljøstyrelsen)

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.