Cirkulær forretningsmodel: KMC

Got a Minute? | 25. februar 2022

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men rigtig mange dagligdagsvarer indeholder kartoffelmel, der kommer fra én af KMC gruppens kartoffelmelsfabrikker, der ligger i Karup, Brande og Toftlund.

Siden 1933 har KMC beskæftiget sig med at udnytte kartoflens fulde potentiale til fødevarer, og i dag bruger de så godt som hele kartoflen, også skrællerne og endda de sten, der samles ind sammen med kartoflerne fra markerne. KMC mestrer den cirkulære forretningsmodel, der sikrer, at intet går til spilde, men at hele kartoflen udnyttes. 

Gennem årene har produktudvikling været en helt naturlig del af at udnytte kartoflens potentiale, og i dag producerer KMC eksempelvis en stivelse, der erstatter gelatine i vingummier. Det betyder, at en stor del af den vingummi, der konsumeres i Danmark og i udlandet faktisk består af en lille del dansk kartoffel.  

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.