Belle Art and Rugs: bæredygtige tæpper med minimalt vedligehold

Got a Minute? | 3. juni 2024

Belle Art and Rugs er et familieejet firma, som står på to ben i form af både et kunstgalleri og en tæppeforretning. I tæppeforretningen er bæredygtighed et gennemgående tema. Tæpperne er orientalske og håndknyttede. De er udarbejdet i en kvalitet, som får dem til at holde i flere årtier, således at de ikke løbende skal skiftes ud. 

Derudover er fårenes lanolin bevaret i tæpperne, idet de ikke er behandlet med kemi. Ifølge daglige leder og medejer, Martin Munkholm, betyder det, at mange af tæpperne kan klare sig i op til 20-30 år uden at blive vasket. Den begrænsede mængde vedligehold sparer således både tid - og i særdeleshed CO2. Faktisk sparer man hele 92% CO2 om året imellem 20 og 30 år, hvis man skifter sin industrimåtte ud med et af Belle Art and Rugs' middelkvalitetstæpper. Tal, som Martin Munkholm har dokumentation for på baggrund af livscyklusberegninger.  

Det familieejede firma ligger i Stouby og har netop fejret 70 års jubilæum. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.