AktieUgenyt - Gode opkøbsmuligheder i farvandet

Finans | 22. januar 2010

Konkrete købsanbefalinger, regnskabskalender og nøgletal.

Der er god grund til at holde øje med kursen på de danske finansaktier. I USA har præsident Obama nemlig øget presset på bankerne, både hvad angår bankernes ret til at udbetale bonusser og tage risici for kundernes indlån. Det har skabt tilbagefald i finansaktierne og såfremt det rammer de danske finansaktier, kan der i følge aktiehandler, Martin Munk, være gode køb at gøre specielt hvad angår Sydbank og Danske Bank.

Regnskabet fra Novozymes bekræftede, at selskabet er tilbage i vækstsporet. Omsætning og indtjening var bedre end hvad markedet havde ventet. Fremgangen drives primært af områderne for enzymer til vaskemidler og bioethanol, som samlet står for knap totredjedele af omsætningen. Trods et pænt regnskab reagerede investorerne negativt på at Novozymes skrinlægger målet om en omsætning på 10 milliarder i 2010, selvom det dog var ventet fra flere sider. Interview med finansdirektør i Novozymes, Benny Loft, omkring forventningerne til området for 1. generations bioethanol.

Desuden ser AktieUgenyt frem mod regnskaberne fra Nokia og danske B&O, der begge har købsanbefalinger fra Jyske Bank.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.