AktieUgenyt - Gode opkøbsmuligheder i farvandet

Finans | 22. januar 2010

Konkrete købsanbefalinger, regnskabskalender og nøgletal.

Der er god grund til at holde øje med kursen på de danske finansaktier. I USA har præsident Obama nemlig øget presset på bankerne, både hvad angår bankernes ret til at udbetale bonusser og tage risici for kundernes indlån. Det har skabt tilbagefald i finansaktierne og såfremt det rammer de danske finansaktier, kan der i følge aktiehandler, Martin Munk, være gode køb at gøre specielt hvad angår Sydbank og Danske Bank.

Regnskabet fra Novozymes bekræftede, at selskabet er tilbage i vækstsporet. Omsætning og indtjening var bedre end hvad markedet havde ventet. Fremgangen drives primært af områderne for enzymer til vaskemidler og bioethanol, som samlet står for knap totredjedele af omsætningen. Trods et pænt regnskab reagerede investorerne negativt på at Novozymes skrinlægger målet om en omsætning på 10 milliarder i 2010, selvom det dog var ventet fra flere sider. Interview med finansdirektør i Novozymes, Benny Loft, omkring forventningerne til området for 1. generations bioethanol.

Desuden ser AktieUgenyt frem mod regnskaberne fra Nokia og danske B&O, der begge har købsanbefalinger fra Jyske Bank.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.