AktieUgenyt - Farlig strategi at være ude af markedet

Finans | 11. september 2009

Mange investorer venter på et fald i aktiemarkedet, så de kan få købt op. Men det er en farlig strategi at stå uden for aktiemarkedet i øjeblikket - der er ganske vist stadig risiko for en korrektion nedaf, men stigningen skal nok komme. Det udtaler kunderådgiver i Jyske Bank, Martin Munk. 

Til investorer med kort horisont anbefaler Martin Munk Vestas og Dell.  

Da Vestas den 18. august i år fremlagde halvårsregnskab valgte selskabet ekstraordinært at offentligøre, at selskabet havde 4,4 mia euro i ubekræftede ordrer til gennemsyn. Dem har markedet siden kigget langt efter. Jyske Bank tror dog fortsat på, at ordrerne kommer. Og når ordrerne kommer, vil Vestas-aktien stige. 

Dell har været igennem en svær periode, hvor både erhverv og private har udskudt investeringer i computere. Specielt erhvervs-segmentet, der står for 70% af Dell's omsætning, ser dog ud til at få købelysten tilbage. Lanceringen af nyt styresystem (Windows 7) vil også typisk udløse et mersalg af computere. 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.