10 i 9 - Vestas bekræfter megaordre

Finans | 22. juli 2010

Hvad der er allerede florerede på rygtebasis i sidste uge, bekræftede Vestas sent onsdag aften: Selskabet skal levere 190 møller med en samlet kapacitet på 570 megawatt til en vindmøllepark i USA.

Det er den største ordre til et enkelt projekt i hele Vestas’ historie. Der spekuleres i, at ordren kan indbringe Vestas over 4 mia. kr. Aktien kan stige 5-6 pct. i torsdagens marked, vurderer aktiehandler Tina Georgi.

I USA holdt centralbankchef Ben Bernanke onsdag sin halvårlige tale til senatet. Her sagde Bernanke bl.a., at de økonomiske udsigter er usædvanlig usikre. Det trykkede de amerikanske aktieindeks, som sluttede i minus med lidt over 1 pct. Samuel Rachlin rapporterer fra Washington.

Og så går der rygter om, at resultatet af den europæiske bank-stresstest offentliggøres allerede fredag morgen kl. 8 - og ikke kl. 18. Et rygte som Jyske Bank dog ikke tror holder vand.

I dag kommer Nokia med regnskab kl. 12.

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver anden uge med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.