10 i 9 - Vestas bekræfter megaordre

Finans | 22. juli 2010

Hvad der er allerede florerede på rygtebasis i sidste uge, bekræftede Vestas sent onsdag aften: Selskabet skal levere 190 møller med en samlet kapacitet på 570 megawatt til en vindmøllepark i USA.

Det er den største ordre til et enkelt projekt i hele Vestas’ historie. Der spekuleres i, at ordren kan indbringe Vestas over 4 mia. kr. Aktien kan stige 5-6 pct. i torsdagens marked, vurderer aktiehandler Tina Georgi.

I USA holdt centralbankchef Ben Bernanke onsdag sin halvårlige tale til senatet. Her sagde Bernanke bl.a., at de økonomiske udsigter er usædvanlig usikre. Det trykkede de amerikanske aktieindeks, som sluttede i minus med lidt over 1 pct. Samuel Rachlin rapporterer fra Washington.

Og så går der rygter om, at resultatet af den europæiske bank-stresstest offentliggøres allerede fredag morgen kl. 8 - og ikke kl. 18. Et rygte som Jyske Bank dog ikke tror holder vand.

I dag kommer Nokia med regnskab kl. 12.

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.