10 i 9: Redningspakke til Portugal et spørgsmål om tid

Finans | 25. marts 2011

Ifølge Jyske Banks analytikere bliver det med den seneste udvikling i Portugal meget svært for landet at undgå en hjælpepakke fra EU og IMF.

Kreditvurderingen af Portugal er det seneste døgn blevet nedgraderet af både Fitch og S&P. Nedgraderingen kommer efter, at det portugisiske parlament tidligere på ugen nedstemte en økonomisk hestekur, som skulle stramme op på landets skrantende økonomi.

Det er derfor nu højest usandsynligt, at Portugal undgår en hjælpepakke fra blandt andet EU, vurderer senioranalytiker Tina Winther Frandsen. Men finansieringen af den hjælpepakke, der i så tilfælde skulle komme fra EU, ligger endnu ikke fast.

Statsledere fra hele EU er i disse dage samlet til EU-topmøde i Bruxelles. Her meddelte de i nat, at de endnu ikke er blevet enige om den nuværende midlertidige redningsfond. Til gengæld er det lykkedes landene at nå til enighed om den permanente redningsfond , som først skal gælde fra 2013.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver anden uge med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.